lördag 28 september 2013

Mycket blommor!

Och mycket känslor! Hösten är här och känslorna går som berg-och dalbana. En del växter har det blivit...

Idag har jag och Stefan grejat i trädgården. Egentligen skulle vi tagit ner granarna, men vi fick manfall, så det ställdes in.
Vi började dagen lugnt och sansat, sen lossade jag gårdagens fynd från Blomsterlandet (de hade 70 procent på alla buskar, träd och perenner). Bland annat hittade jag en vinranka, modell grövre! Jag och Stefan har velat ha ett i flera år, och nu blev det ett superkap!

Efter lossningen lastade vi alla citrusträd och körde de till jobbet. Där får de bo i vinter ihop med änglatrumpeterna. I växthuset får pelargoner, fikon, passionsblommor och oliver bo ihop med hönorna och kaninerna.

Sedan har vi bara gått runt städat, planterat och haft det skönt. På slutet började vi göra den efterlängtade rabatten vid gången! Äntligen! I morgon blir det att bära fler stenar, sen plantera alla rosor och lökar. Och så skall hönorna få komma in i växthuset... Vi har att göra ;-)

Idag rymde kaninerna också! De va ute på grönbete, och när vi kom upp till de igen så hittade Stefan Mimmi på gräsmattan. Henne fick vi fångat snabbt, och Kakan var kvar i gården, men Molly hittade jag inte. Gick i skogen, ropade, letade, ingenstans... När jag gick åt andra hållet, så ropade Stefan och frågade något, och då ser jag henne i skjulväxthuset! Hon ville helt enkelt hem igen! Kändes jätteskönt att hon fanns! Rävjävelen tog Svartöra och Svartöga i veckan, så fler bortfall på kaninfronten orkar vi inte...

Skall försöka blogga lite mer framöver, men ni måste påminna mig!! ;-)

Puss!

1 kommentar: